måndag 26 januari 2009

Lions For Lambs

Jag har sett Lions For Lambs. Det var lite action men mest dialog, bra dialog. Det kändes som att regissören, Robert Redford, ville få sagt lite saker om the war on terror och egentligen inte riktigt välja sida. Han valde att få säga saker med ett möte mellan en journalist och en kongressman samt med ett möte mellan en student och en lärare. Deras möten hade en koppling med en händelse i Afghanistan, där två soldater hamnar i en inte så bra situation.

För att vara ännu en film om detta krig så skiljde den sig åt genom att mest ha en dialog om hur läget har varit sen den 11 september 2001, och att man kan tänka och tycka olika om situationen beroende på vem man är och hur man arbetar.

Det var ingen bra film tyckte jag. Den hade ingen spänning och jag satt hela tiden och väntade på att den skulle börja. Men då tog den istället slut.

Vad som var bra, var att den fick mig och M att diskutera länge efteråt. Dels om just the war on terror, dels om krig i allmänhet och om hur vi som har det bra kan hjälpa de som inte har det så bra i världen.

Inga kommentarer: